Bloot Bot

Bloot Bot

Achter de Schermen

... van het hedendaags Orwelliaans Nieuwsgespin

Hypotonie

beetjesPosted by grim(m)burger Tue, January 13, 2015 11:22:38

Ik lees vanochtend in Het Nieuwsblad (vanaf p. 1) dat een jongen van 7 niet langer welkom is bij een voetbalploeg uit vierde provinciale. Naar verluidt lijdt hij aan spierhypotonie, waardoor lopen en beweging in zijn benen serieus gehinderd worden. Na een half seizoen (van testen) heeft de ploeg beslist dat hij “niet langer welkom is”. Het manneke is er de kop van in (uiteraard) en de ouders vinden het “niet kunnen want hij deed zo erg zijn best te midden van zijn vriendjes”.

Stel dat een slechtziende jongen (vandaag eufemistisch wellicht visueel minder valide genoemd) met zijn vriendjes wil gaan schieten. Immers, het is niet omdat je slecht ziet dat je niet kan schieten? Moet de club hem opnemen, en trainen?

Bovenstaand voorbeeld is wat “cru”, maar in essentie niet verschillend van de voetballer. Men vergeet blijkbaar dat een kind een sport laten bedrijven waarin het, om welke reden dan ook, naar algemene standaarden gemeten, per definitie ondermaats moeten presteren, voor het kind zelf géén cadeau is. Het zou bijgevolg beter zijn dat ouders, en de maatschappij, een handicap van hun kind aanvaarden voor wat hij is, en samen met dat kind naar een sport, hobby of ontspanning zoeken waarbij de betere kwaliteiten kunnen worden aangewend en ontwikkeld, zodat op die manier het gevoel van eigenwaarde kan worden opgebouwd.

Dat de pers over dit soort van menselijke probleempjes op prominente wijze mee “emoteert” onderstreept enkel hoe verslaafd de maatschappij is geworden aan verdovende verpampering.

Grimburger, 13 januari 2015