Bloot Bot

Bloot Bot

Achter de Schermen

... van het hedendaags Orwelliaans Nieuwsgespin

VW "Lance"-eert

beetjesPosted by grim(m)burger Fri, September 25, 2015 10:02:32

De geschiedenis herhaalt zich, zegt et spreekwoord.

Als we de kranten mogen geloven, wat we in dit geval zeker doen, heeft VW zijn motoren gedopeerd, niet met “epo” maar wel met “e pro gram” – niet met méér en betere hardware, maar wel met onderhuidse software.

Dat is bedrog, en het is uitgekomen. Volkswagen, en misschien ook Duitsland’s reputatie, zal er slecht bij varen. Het zal niemand verwonderen.Wat mij verwondert is dat niemand in de pers vandaag een vraag stelt over geschiedenis die zich herhaalt.

Zeg nu zelf, heeft VW (én Audi én Porsche) geen ingenieurs die kunnen wedijveren met Renault, Ford, Toyota, en wellicht al de anderen, om een motor af te leveren die de vooropgestelde (min of meer) wereldwijde normen haalt? Waren ze zo ver achter op de concurrentie dat ze zich moesten bedienen van een vuile-trukendoos? Uiteraard zal er wel hier en daar een constructeur een voorsprong hebben gehad van enkele jaren voor verbruik, of voor stofdeeltjes, of betrouwbaarheid, maar… zes jaar achterstand! Dat is toch dodelijk? En dat zulke praktijken ook zes jaar een geheim zouden kunnen blijven? Met al die concurrenten en waakhonden in de buurt!

En zo dacht ik aan Lance, aan Armstrong dus. Hij was ook niet alleen in het leveren van super-prestaties-met-onderhuidse-praktijken. Het zou wat zijn als men straks driehonderd miljoen auto’s moet terugroepen! LADA dan toch boven?

Grimburger,
25 september 2015


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.